LDR: heaven or heartache?

when a girl said,
"I'm in love with a boy who lives 5.000km away"
                                          Long Distance Relationship: heaven or heartache? 




ya! bahasa kerennya LDR. hubungan jarak jauh ini lagi beken bgt dikalangan anak muda hingga pasangan pengantin dewasa. penyebabnya juga macem2. ada yg tinggal di beda kota buat sekolah, beda pulau buat penempatan kerja, bahkan beda negara buat liburan. nahlo? 

ini tips yang paling bener kata saya, percaya syukur mboten nggih pun :p

 If you want to keep the spark alive, here are simple ways to stay connected..

1. Be Mentally Prepared 
Long distance relationships can be hard to do, especially if yo are not completely committed to them. Before you attempt a long distance relationship, you need to make up your mind that you will commit to the relationship. 


2. Make Face to Face Dates
Very few long distance relationships can survive without face to face dates. Having set dates to see each other can make the time apart easier to manage. Whether yo can see each other once a month or once a year, making plans to see each other is very important.


3. Keep Your Dates a Priority
It can be easy to let life get in the way, yet when yours is a long distance relationship you have to make time together a priority. Because long distance relationships lack the frequent contact that helps couples stay close, keeping the few dates you have is crucial. Make certain that you have arrangements ready and that you can say "no" to any last minute problems that may hinder your face to face time.


4. Have Daily Contact
No matter how far apart you are, couples in a long distance relationship can make an effort to contact each other at least once a day. Whether it is a short email or text message, or a lengthy phone call, having some sort of daily contact keeps the couple connected.


5. Go the Extra Mile
As in any relationship, taking a few extra steps from time to time to show that you care can be very important. Occasionally send a handwritten letter or card that shows that you care. With many companies willing to ship packages anywhere, you can order flowers or gifts to be sent to your partner almost anywhere in the world. These simple surprises can make a long distance relationship feel much closer.

6. Have Conversations When You Can and  Make Communicating Fun
Text messaging and social networking sites such as Twitter have made it easier to have conversations with anyone at any time. Couples in different time zones may need to find time for conversations whenever they can. Utilizing these tools, long distance relationships can feel closer than they really are.

7. Don't Forget the Power of Video

8. Don't Make Communicating a Burden

9. Involve Your Friends and Family

nanggung ya? sebenernya ini yg paling penting..

10. B E L I E V E


ngga ada yang ngga mungkin. untuk hubungan yang tak berada di satu waktu, satu tempat dan satu suasana sekalipun.
buat yang pada LDR, sebenernya kalian ngga butuh tips-tips semacam ini. 
tanpa disadari dalam hati kalian udah tertanam fikiran-fikiran yang hanya kalian sendiri yg tahu. apakah keyakinan kalian itu lebih banyak manfaat atau ruginya buat hubungan jarak jauh.
yang bisa bikin kuat ya kalian sendiri, tips-tips macam begini seolah hanya menjadi motivasi padahal kalian tau setiap kalian searching tips LDR pasti tiap poin nya ngga jauh-jauh dari 10 saran diatas. ya kan ya kan?
anw ngga ada salahnya kok. pesen-pesennya sebelum tidur :

- jangan keseringan menyendiri diruangan sepi yah, kalo udah papasan sama Galau riweuh nanti. yg ada ntar ngga ada angin ngga ada ujan pasangan kamu yg lagi sibuk jauh disana kena uring2an kamu gara2 mendadak ngerasa kesepian.
- jauhi tempat2 yang menyajikan pemandangan kurang sehat pada Sabtu malam (tempat yg banyak sejoli pd dinner seminggu sekali maksudnya. kalo pasangan LDR kan minimal sebulan sekali. #bedatipis)
- perhatikan shuffle playlist lagu di hape kamu. please handle your self. okay?
- yg terakhir ngambil lirik lagu religi yang lupa siapa penyanyinya: 'Jagalah Hati'
- yakalo kepaksanya musti Putus wajar, cuma jangan CLBK lagi kalo2 suatu saat papasan ngga sengaja sama doi di satu waktu. plin-plan tuh. dilema kan ya? pengalaman pribadi yah? iyaaa.. *loh? 

*jengjeeng! sekian tips kali ini, yakalii siapa ngerti bisa jadi referensi buat kamu, kamu, dan kamu.. (nunjuk orang dengan satu jari padahal empat jari lain nunjuk ke diri sendiri. hik? jangan2 someday saya ngalamin juga? DEG! #abaikan)

SALAM LANGGENG SELALU YAA..
:)



Tidak ada komentar:

Poskan Komentar